• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Reitdiep School te Groningen 2 keer 1ste prijs!

100 maanden geleden
Traditiegetrouw worden op de Dag van de Architectuur vakjuryprijzen en publieksprijzen uitgereikt aan de beste gebouwen die in het voorafgaande jaar in de stad Groningen opgeleverd zijn. School Reitdiep, gerealiseerd door Friso Bouwgroep, kreeg de eerste vakjury prijs en publieksprijs uitgereikt! 
Lees meer

CJIB & Hoogheemraadschap genomineerd voor staalprijs 2012

100 maanden geleden

Net zoals in de houtbranche worden ook ieder jaar verkiezingen gehouden van het mooiste staalproject van het jaar. Met de verkiezing worden bouwprojecten in de spotlight gesteld die geheel of gedeeltelijk uit staal zijn opgebouw. Dit jaar zijn maar liefst twee projecten van Friso genomineerd. Het nieuwe kantoorgebouw centraal justitieel incasso bureau te Leeuwarden en het nieuwe kantoorgebouw Hoogheemraadschap te Heerhugowaard.

Lees meer

Zenuwcentrum Haak Zuid te Wirdum in beeld

101 maanden geleden
De monumentale boerderij uit 1881 aan de Bredyk nabij Wirdum is onlangs verbouwd en gerestaureerd door Friso, maar wat wordt daar nu precies gedaan? De Leeuwarder Courant lichtte dit uitgebreid toe in een artikel over het hoe? en wat? van dit nieuwe onderkomen van Rijkswaterstaat.
Lees meer

Hoogste punt bouw School Wiringherlant

101 maanden geleden
De bouwwerkzaamheden rondom Rsg Wiringherlant in Wieringerwerf‬ lopen voorspoedig. In week 23 is officieel het hoogste punt bereikt.
Lees meer

Bouw Eriba Groningen bijna klaar voor opening

101 maanden geleden

Het nieuwe gezamenlijk toponderzoeksinstituut ERIBA van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen is bijna klaar. In het instituut worden het verouderingsproces en daarmee samenhangende ziekten bestudeerd. Het Groningse instituut moet zich gaan meten met de wereldtop.

Lees meer

Projecten Eriba en Reitdiep genomineerd

101 maanden geleden

In het kader de Dag van de Architectuur is het Groningse topinstituut ERIBA genomineerd voor het mooiste gebouw van Groningen. Samen met nog vijftien andere gebouwen zal het project de strijd aan gaan om verkozen te worden tot mooiste gebouw in Groningen van 2012.

Lees meer

Top instituut Eriba Groningen in beeld

101 maanden geleden

In het blad Bouwen in het Noorden kwam top instituut Eriba te Groningen onlangs uitgebreid aan bod. Het instituut voor verouderingsprocessen bij de mens, is te herkennen aan de bijzondere gevelsystemen en het duurzame en slimme bouw- en installatieconcept.

Lees meer

Nieuwe allure voor Provinciehuis Fryslân

101 maanden geleden

In het blad Bouwwereld stond onlangs een uitgebreid artikel over het vernieuwde Provinciehuis Fryslân in Leeuwarden. In een mooi overzicht is te lezen hoe het Provinciehuis nieuwe allure kreeg en transformeerde tot een historisch stedelijk geheel.

Lees meer

CJIB eyecatcher van Leeuwarden

101 maanden geleden

De ontwikkelde glasoplossingen geven het nieuwe CJIB kantoor in Leeuwarden een bijzondere uitstraling. In het blad "Glas in Beeld" kwam het project onlangs tot uiting in een uitgebreid artikel.

Lees meer

Ruim 1450 bezoekers tijdens Dag van de Bouw

101 maanden geleden
In het kader van de landelijke Dag van de Bouw organiseerde Friso Bouwgroep in samenwerking met Cultuur Kwartier Sneek zaterdag 2 juni de openstelling van het nieuwe Theater Sneek en het Kunstencentrum Atrium. Ruim 1450 bezoekers kwamen een kijkje nemen achter de schermen op beide locaties.
Lees meer