• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso Bouwgroep geselecteerd voor Kloppend Hart

98 maanden geleden.  Afgelopen donderdag 23 februari werden de initiaftiefnemers voor het "Kloppend Hart" te Leeuwarden bekend gemaakt. Het "Kloppend Hart" is de verzamelnaam voor de hertontwikkelingsplannen in Leeuwarden. In totaal bestaan de plannen uit 3 locaties in de binnenstad van Leeuwarden. Friso is geselecteerd voor Doeleplein.

Afgelopen donderdag 23 februari werden de initiaftiefnemers voor het "Kloppend Hart" te Leeuwarden bekend gemaakt. Het "Kloppend Hart" is de verzamelnaam voor de hertontwikkelingsplannen in Leeuwarden. In totaal bestaan de plannen uit 3 locaties in de binnenstad van Leeuwarden. Friso is geselecteerd voor het Doeleplein.

Wethouder Deinum van Economie en Ruimte maakte afgelopend donderdag de geselecteerde partijen bekend voor de herontwikkeling van de 3 locaties in Leeuwarden. Het gaat hierbij om de Amelandstraat, het Doeleplein en de het Oldehoofdsterkerhof. Friso Bouwgroep is geselecteerd voor het Doeleplein. Waarbij het nieuwe HCL, de vernieuwbouw van de Fryske Academy, een instituut voor internationale allure en een vernieuwde Oldehoofsterkerkhof met fraaie parkeergarage betrokken worden. Voor genoemde locatie zijn maar liefst vijf partijen geselecteerd voor verdere uitwerking.

Projectleider van de manifestatie, Gerard Hendriksma gaf donderdag aan dat de nu geselecteerde combinaties in overleg met het begeleidingsteam van de gemeente in de komende maanden de plannen kunnen uitwerken. In het najaar zullen alle plannen in een tentoonstelling in het kader van de manifestatie getoond worden.