• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Reitdiep School te Groningen 2 keer 1ste prijs!

94 maanden geleden.  Traditiegetrouw worden op de Dag van de Architectuur vakjuryprijzen en publieksprijzen uitgereikt aan de beste gebouwen die in het voorafgaande jaar in de stad Groningen opgeleverd zijn. School Reitdiep, gerealiseerd door Friso Bouwgroep, kreeg de eerste vakjury prijs en publieksprijs uitgereikt! 
Traditiegetrouw worden op de Dag van de Architectuur vakjuryprijzen en publieksprijzen uitgereikt aan de beste gebouwen die in het voorafgaande jaar in de stad Groningen opgeleverd zijn. School Reitdiep, gerealiseerd door Friso Bouwgroep, kreeg de eerste vakjury prijs en publieksprijs uitgereikt! 

"Het unanieme oordeel is dat het een ingetogen gebouw is dat prachtig op zijn plek staat en verschillende zones van openbaarheid op sublieme en transparante wijze met elkaar verbindt. De verschillende functies en organisaties die het gebouw rijk is, worden ieder met een eigen entree ontsloten door een groot centraal plein. Rond het plein zijn de lokalen gelegen die direct toegang hebben tot het plein. Binnen zijn alle lokalen en organisaties door een ogenschijnlijke oneindige lange gang ontsloten. Een gang die tevens de buffer vormt tussen de buitenwereld en de beschermde binnenwereld van de scholen. Door de verdieping van het schoolplein en de hoge borstwering kan er zonder problemen binnen geleerd en tegelijkertijd buiten gespeeld worden. Het is een gebouw op kindermaat, waar je als volwassene niet door de knieën hoeft te gaan". Aldus de vakjury van de Groningen Gebouwen enquete. 

Met veel plezier reikte de jury de eerste prijs en publieksprijs uit aan de Reitdiepschool Rietwierde, ontworpen door Dok architecten i.s.m. Gianni Cito, in opdracht van de gemeente Groningen, dienst OCSW en gebouwd door Friso Bouwgroep.

Op de tweede plaats eindigde het VMBO en OPDC Augustinuscollege
Op de derde plaats eindigde Sterrenhof.