• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso participeert in Centrumplan Drachten

92 maanden geleden.  Vlak na de bouwvak is Friso Bouwgroep gestart, in combinatie met Koopmans Bouwgroep B.V., met de werkzaamheden voor de nieuwbouw van het Centrumplan in Drachten.

Vlak na de bouwvak start Friso, in combinatie met Koopmans Bouwgroep B.V., met werkzaamheden voor de nieuwbouw van het Centrumplan in Drachten.

Het Centrumplan is een groot project en bestaat uit appartementen, winkels en een nieuwe parkeergarage. De verwachte oplevering is in 2015.

Het project zal bestaan uit een ondergrondse parkeergarage, ca. 20.000m2 aan commerciele ruimten en 11 woonblokken met 167 woningen. De vernieuwing en uitbreiding van het Raadhuisplein is een gezamenlijk project van WABS Consultancy BV, Koopmans Bouwgroep, Friso Bouwgroep en de gemeente Smallingerland.

Naar verwachting zal het totale project in 2015 opgeleverd worden.

Friso heeft eerder combinatiewerken uitgevoerd met Koopmans Bouwgroep B.V. zoals de drie grote projecten in Leeuwarden; het Provinciehuis, Nieuw Zaailand en het nieuwe kantoor van CJIB. Op dit moment participeren beide bedrijven in het D&B project nieuwbouw school Wiringherlant te Wieringerwerf.