• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouw nieuwe VSO school van start!

86 maanden geleden. 

Bouw nieuwe VSO school van start!

In opdracht van RENN4, een onderwijsorganisatie voor leerlingen met beperkingen in gedrag en/of psychiatrische problematiek, bouwt Friso Bouwgroep een nieuwe VSO School in Leeuwarden. Het ontwerp is van Grunstra Architecten Groep BNA.
 

Onlangs ging de eerste paal de grond in en zijn de werkzaamheden in volle gang. De school van 3400 m2 groot bestaat uit twee bouwlagen en is bedoeld voor onderwijs aan jongeren met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek van 12 tot 20 jaar. De VSO school bereidt haar leerlingen voor op het regulier onderwijs, een beroepsopleiding of (beschermde) arbeid.

Het ontwerp van de nieuwe school is gebaseerd flexibele indeelbaarheid, duurzaamheid en de specifieke eisen t.b.v. de doelgroep. Door de functionele plattegrond kunnen de verschillende profielgroepen zich van elkaar scheiden. Zo is er een hoofdentree met verschillende subentree ’s. Ook de gymzalen kunnen logistiek gezien zelfstandig functioneren. In het gebouw is er tevens rekening gehouden met een eventuele samenwerking met cluster 3 onderwijs.Het interieur kenmerkt zich door overzichtelijkheid en robuuste vormgeving met brede trappen en gangen. Qua uitstraling en materialisering is uitgegaan van een monoliet gemetseld gebouw met een eigen “gezicht” aan de Cornelis Trooststraat. Een gebouw met een geheel eigen identiteit voor een geheel eigen specifieke doelgroep.