• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Hedon Zwolle bereikt hoogste punt

85 maanden geleden. 

ZWOLLE

Met het plaatsen van een zogenaamde ' vakwerkspant' bereikte de verbouwing van poppodium Hedon 17-07 j.l. het hoogste punt. De ijzeren constructie is de eerste van in totaal twee die samen de dakconstructie boven de nieuwe grote zaal van het poppodium moet dragen.

De zijbalken geven meteen de contouren aan van de nieuwe zaal. "Ze willen geen pilaren of zuilen in de zaal dus dan heb je zulke spanten nodig om het dak te kunnen dragen", aldus projectleider Pier Zwerver van Friso Bouwgroep.

Begin mei 2013 startte Friso bouwgroep met de verbouw en uitbreiding van poppodium Hedon te Zwolle. De verbouw en uitbreiding bestaat uit de realisatie van een kleine zaal voor circa 200 personen en een grotere zaal voor circa 800 personen.
Daarbij worden ondersteunende ruimten gebouwd. De totale vloeroppervlakte wordt uitgebreid van circa 1264m2 tot een bruto vloeroppervlak van circa 2380 m2. Het ontwerp is in handen van architectenbureau TenBrasWestinga. Dit architectenbureau uit Amersfoort ontwierp eerder het Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.
Het nieuwe Hedon moet begin januari klaar zijn om op 7 februari de deuren weer te kunnen openen.

 

Bekijk hier het filmpje van het plaatsen van het vakwerkspant.