• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Voortgang werkzaamheden Waddenzeedijk Texel

12 maanden geleden

Van 2016 tot en met de dag van vandaag werkt Civiele Combinatie Tessel (een onderaannemerscombinatie tussen Friso Civiel, Van Hattem & Blankevoort en Boskalis) aan de sloop en nieuwbouw van drie grote gemalen op Texel. In 2020 moeten werkzaamheden worden opgeleverd. Wij blikken terug en kijken vooruit met projectleider Bernard Noordenburg van Friso Civiel. >> Lees meer

Lees meer

Boostergemaal Hoorn weer klaar voor 24.000 huishoudens

12 maanden geleden

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) bouwde Friso Civiel aan het nieuwe boostergemaal ‘Blokmergouw’ in de buurt van het Beurtschip in Hoorn. Het nieuwe boostergemaal stuwt straks het afvalwater van 24.000 huishoudens uit Hoorn door de persleidingen naar de rioolwaterzuivering in Wervershoof.

Lees meer

Leerlingen Pieter Jelles bezoeken Energie Kenniscentrum Leeuwarden

12 maanden geleden

Friso Bouwgroep en Bouwen aan de Bouw zijn van mening dat docenten en leermeesters uit de bouw veel meer van elkaar kunnen leren! Onder dat motto is het professionaliseringsprogramma voor bouwdocenten en leermeesters opgezet. Inmiddels werpt het programma haar vruchten af. 10 leerlingen van Pieter Jelles De Dijk uit Leeuwarden brachten afgelopen week een bezoek aan de nieuwbouw van het Kenniscentrum op de toekomstige Energy Campus van Leeuwarden. 

Lees meer

Voormalige treinremise Stiens vormt plan voor 58 woningen

12 maanden geleden

Samen met Proplan Ontwikkeling B.V. uit Heerenveen heeft Frisoplan een plan ontwikkeld voor 58 woningen op de  locatie van de voormalige treinremise aan de Lutskedyk in Stiens. De historische functie van treinremise komt duidelijk terug in het ontwerp van de woningen. 

Lees meer

Bouw Energiecampus Leeuwarden de hoogte in! [VIDEO]

12 maanden geleden

Op de voormalige stortplaats de Schenkenschans in Leeuwarden is Friso Bouwgroep bezig met de bouw van het Energie Kenniscentrum.  Friso heeft opdracht gekregen om het unieke en deels circulaire project, naar een ontwerp van AchterboschZantman, te realiseren. Het kenniscentrum gaat o.a. als hoofdkantoor fungeren opdrachtgever Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat. Naar verwachting wordt het gebouw in september 2019 opgeleverd. Onlangs bereikte het project het hoogste punt. >> Bekijk filmpje

Lees meer

Top 3 zorgprojecten 2018-2019

12 maanden geleden

In het kader van de week van Zorg & Welzijn selecteerden wij 3 spraakmakende Zorg- en welzijn projecten, welke wij afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Zit uw favoriete project er tussen? 

Lees meer

Van weeshuis tot monumentale villa

12 maanden geleden

Aan de verlengde Hereweg in Groningen staat een oude villa uit 1916. Jurriens Noord werkte hier afgelopen tijd aan een forse uitbreiding. Op het dak van de achterbouw maakte Jurriens een nieuwe opbouw van houtskeletbouw welke qua volledig aansluit bij de monumentale villa.

Lees meer

Bouwbezoek leerlingen CSG Bogerman

12 maanden geleden

Afgelopen donderdag zijn negen jongens uit de vierde klas van Bogerman vmbo-TL op bezoek geweest bij Friso Bouwgroep.

Lees meer

Jurriëns Noord bouwt aan Stadhouderlijk Hof Leeuwarden

13 maanden geleden

In opdracht van Fletcher Hotels bouwt Jurriëns Noord aan een uitbreiding van het Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Fletcher Hotels heeft hiervoor twee rijksmonumentale panden aangekocht aan het Raadhuisplein in het centrum van Leeuwarden. De voormalige school, gemeentekantoor en naastgelegen woonhuis worden gerestaureerd tot 51 nieuwe hotelkamers. Lees meer >>

Lees meer

Innovatieve isolatie bij verduurzaming woning Lochem

13 maanden geleden

Bij de grootschalige verbouw van een herenhuis in Lochem heeft Friso Oost BV een innovatieve manier van isoleren toegepast. Het plafond is gestuct met Aero-Therm. Deze isolatielaag is slechts 1 millimeter dik en isoleert net zo goed als een pakket steenwol van 70 tot 100 mm. 

Lees meer