• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Projectenoverzicht

Topsport bij ombouwen Jumbo Joure

DSCF3043-560x420.jpg

Geert Knolweg 52 A


In opdracht van RBM Retail werkt Friso Totaalbouw op dit moment in rap tempo aan de herinrichting van de Jumbo in Joure. In slechts 12 dagen tijd is de verouderde supermarkt straks volledig omgebouwd tot een supermarkt met nieuwe uitstraling. Collega Jantinus Schippers vergelijkt het met topsport. Wij waren benieuwd naar deze tak van Friso en vroegen hem naar het project.

Een project met verrassingen

De belangrijkste onderdelen waar Friso zich tijdens deze klus mee bezig houdt zijn de bouwkundige maatvoering, het plaatsen van de faaywanden en wandtegels, het kitwerk, de RVS afwerkingen en divers aftimmerwerk door de gehele winkel. ‘Iedere dag houdt de projectleider van onze opdrachtgever om 11.00 uur een overleg met de voorlieden op het werk over de stand zaken en om te kijken of er problemen zijn met het werk en de planning. Het gehele werk moet in 12 werkdagen volledig opgeleverd zijn. Sloop en extra werkzaamheden zijn daarbij inbegrepen. Als je het aan Janitnus Schippers van Friso Totaalbouw vraagt kan je deze tak van werk prima onder de noemer topsport scharen.

QUOTE: ‘Tijdens de opname kunnen we nog niet zien wat er achter de bestaande koelmeubels zit. Dit komt pas tevoorschijn als alles gesloopt is en zorgt dus altijd voor verrassingen.’

‘Na een aanwijs, begroting en werkvoorbereiding van collega Cor van der Veen, is het tijd voor de 12-daagse klus in Joure, vertelt Jantinus verder. Cor werkt allereerst alles in detail uit, met als resultaat dat alle onderaannemers en de benodigde materialen volgens planning op het werk aanwezig zijn. Vervolgens start collega en uitvoerder Lucas Ellen met de nodige collega’s aan het project’. Lucas: Eerst wordt er gesloopt. Tijdens de opname - voordat we starten met de verbouw - kunnen we nog niet zien wat er achter de bestaande koelmeubels, voorzetwanden en plafonds zit. Dit komt pas tevoorschijn als alles gesloopt is en zorgt dus altijd voor verrassingen.

Van 6 naar 15 man

Op de eerste dag van het werk is Friso met 6 timmermannen begonnen. Er wordt gestart met de inrichting van de bouwplaats en de eerste sloopwerkzaamheden. Nadat alles gesloopt is lopen er zo’n 15 man rond. ‘Na de eerste dag gaan we in overleg met de opdrachtgever om te kijken wat voor meerwerk er nog achterweg komt. Dit zorgt ervoor dat we de dagen na de sloopwerkzaamheden al met veel meer man aan de slag gaan. Iedere dag is er wel een verrassing waar je tegenaan loopt en in moet schakelen, dat maakt het werk wel lastig. Maar wij komen altijd met een oplossing,’ vertelt Lucas.

De juiste timmermannen

‘Na de sloopwerkzaamheden heb je pas een goed beeld van de werkzaamheden,’ vult Jantinus aan. ‘In Joure bleek dat er nog een koof rondom de winkel aangebracht moest worden, en dat alles binnen de gestelde planning. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van de juiste timmermannen en indien nodig onderaannemers. Voor mij begint dan de zoektocht voor extra mensen. Uiteindelijk zijn er altijd mensen om ons daarin te helpen,’ sluit Jantinus af.

In totaal hebben er zo’n 100 personen gewerkt aan het project in Joure. Op 26 februari is het project geopend. Benieuwd naar het resultaat? Loop eens binnen bij de Jumbo aan de Geert Knolweg 52A in Joure.

 


Naar het overzicht

Routebeschrijving
Uitvoering door Aannemersmaatschappij Friso
Opdrachtgever RBM Retail