• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Projectenoverzicht

Dementievriendelijk wonen Menaam

1 impressie koken copy.jpg

Dyksterbourren 16


In het voormalige gemeentehuis in Menaam wordt een nieuwe woonlocatie voor dementerenden gerealiseerd. Friso Bouwgroep realiseert de grootschalige verbouw in opdracht van de KwadrantGroep. Eerst wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Naar verwachting wordt het project februari volgend jaar opgeleverd.

Zorg in vertrouwde omgeving

De KwadrantGroep gaat in het voormalige gemeentekantoor aan de Dyksterbuorren 16 in Menaam 30 moderne zorgappartementen voor mensen met dementie realiseren. Jan Maarten Nuijens, voorzitter van de Raad van Bestuur KwadrantGroep: ‘We zijn blij om in Menaam een woonlocatie voor mensen met dementie te realiseren. Op deze wijze kunnen de mensen uit Menaam en de omliggende dorpen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en rekenen op onze deskundige zorg.’

Ook de gemeente Waadhoeke is blij met deze nieuwe invulling van het pand. “We zijn blij dat het voormalige gemeentehuis van Menameradiel een mooie nieuwe maatschappelijke invulling gaat krijgen”, zo verklaart wethouder Caroline de Pee. “Het pand staat op een mooie locatie in Menaam en de nieuwe bestemming komt hier volledig tot zijn recht.”

Allereerst wordt de bestaande inrichting gesloopt. Daarna wordt het balkon uitgebreid en komt er een compleet nieuwe inrichting van het gebouw. In totaal worden er 30 zorgappartementen en ruimtes voor ondersteunende zorg gerealiseerd. Volgend jaar februari wordt het project opgeleverd en vervolgens in gebruik genomen.


Betrokken partijen:

  • VMEZ Architecten
  • Goudstikker & De Vries, constructeur
  • BCN Groep, Projectmanager
  • ProJoule, adviseur installaties

 


Naar het overzicht

Routebeschrijving
Uitvoering door Aannemingsmaatschappij Friso B.V.
Status In uitvoering
Opleverdatum Februari 2021
Architect Van Manen en Zwart Architecten
Opdrachtgever Kwadrant Groep

Project afbeeldingen

2 impressie eten copy.jpg 3 impressie relaxen copy.jpg 4 impressie beleefhoek.jpg