• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Projectenoverzicht

Versterkingsopgave aardbevingsgebied Groningen

_DSC7591_delfzijl_spoorstraat LR.JPG

Stadsweg 6


Friso Bouwgroep gaat samen met Geveke Bouw, Bouwbedrijf Kooi, Van Wijnen Noord, Rottinghuis en BAM in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een impuls geven aan de uitvoering van de versterkingsopgave in Groningen. Deze woningen staan in de door aardbevingen geteisterde regio. Vanuit het bedrijfsbureau Bouwimpuls gaan de zes gekwalificeerde regionale aannemers aan aan de slag.

Vlot en daadkrachtig

Om een impuls te geven aan het tempo van de uitvoering van de versterkingsopgave in Groningen zijn door Rijk en regio tal van maatregelen uitgewerkt. Een van die maatregelen is de Bouwimpuls die boogt op de inzet van een compact Bedrijfsbureau. De vertegenwoordigers van Bouwimpuls bestaat o.a. uit een afvaardiging van werkvoorbereiders, constructeurs en ervaren woon- en bouwbegeleiders, welke hun capaciteit en expertise beschikbaar stellen voor het bouwkundig versterken van woningen en gebouwen. Met als doel, de woningen en gebouwen vlot, daadkrachtig en naar volle tevredenheid van de eigenaren te versterken.

Aan de slag

Bouwimpuls verzorgt voor het Ministerie van Binnenlandse zaken/NCG en de Regio de werkvoorbereiding (levering van uitvoeringsontwerpen) en coördineert de versterking van een deel van de adressen in het aardbevingsgebied. De adressen worden door gemeenten geselecteerd. Professionals van het bedrijfsbureau gaan op basis van hun kennis en ervaring direct met bewoners/eigenaren aan de slag met het versterkingsplan (uitvoeringsontwerp) voor hun woning/gebouw. Daarbij sluiten zij zoveel mogelijk aan op bestaande processen in de bouwwereld waarmee onder andere benodigd onderzoek, wachttijden en bijbehorend papierwerk sterk worden verminderd. De uitvoeringsontwerpen die het Bedrijfsbureau levert, worden vervolgens direct uitgevoerd door een aannemer.  Per juli 2020 is Bedrijfsbureau Bouwimpuls officieel operationeel. 

Versnellen van de uitvoering

In Groningen is er nogal wat kritiek op het huidige tempo van de operatie. Het akkoord tussen de zes bouwers is dus ook een maatregeling uit het versnellingspakket. Dit betekent het versnellen van de uitvoering en het versterken en vergroten van de bouwcapaciteit.


De ervaring van Friso

Friso Bouwgroep (vestiging Groningen) en dochteronderneming Bouwborg hebben in het verleden al eerder in het aardbevingsgebied gewerkt. Dit hebben ze ook in combinatie met andere bouwbedrijven gedaan. Met deze ervaring is het bouwen in het aardbevingsgebied Friso zeker toevertrouwd.


Naar het overzicht

Routebeschrijving
Meer informatie www.bouwimpuls.nu
Uitvoering door Bouwimpuls
Status In uitvoering
Opdrachtgever Nationaal Coordinator Groningen