• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bewoners worden betrokken bij bouw Zorgboerderij

6 dagen geleden

De plannen lagen in 2014 al kant en klaar te wachten tot de sloop kon beginnen. Begin 2018 was het eindelijk zover; de bouw van een nieuw gedeelte van Zorgboerderij Eastwei 4 in Oppenhuizen ging van start. Een bijzonder project, want tijdens de bouw is een groot deel van de zorgboerderij in gebruik als woon- en werkgebouw voor mensen met ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’. Dat vraagt om extra aandacht voor de omgeving. Projectleider Egbert van der Veen vertelt over de bijzondere band met de bewoners en de voortgang van de bouw.

Lees meer

Hoe bouw je circulair? Laat je inspireren!

11 dagen geleden

Ben jij benieuwd hoe circulair bouwen er in de praktijk uitziet? Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw van de opleiding Uniformberoepen in Leeuwarden. In slecht 7 maanden tijd werd de nieuwe thuisbasis, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

Friso Bouwgroep aan de slag met 110 nieuwe woningen in Harlingen

14 dagen geleden

In opdracht van De Bouwvereniging, de woningcorporatie uit Harlingen, mag Friso Bouwgroep binnenkort aan de slag met de nieuwbouw van 110 woningen in Plan Zuid fase 2. Naast de 110 woningen is Friso sinds december vorig jaar al volop bezig met 38 woningen levensloopbestendige en nul-op-de-meter-woningen in de Oosterparkwijk. Beide projecten zijn samen met Alynia Architecten uit Harlingen, Invent Advies uit Beilen, Ingenieursbureau Meijer en Joustra uit Heerenveen en Otte installaties uit Sneek in een Design & Build traject ontwikkelt.

Lees meer

Friso Bouwgroep brengt Social Return in praktijk!

14 dagen geleden
Bij de nieuwbouw van de ruim 140 nieuwe woningen in Harlingen wordt door Friso Bouwgroep succesvol ingezet op Social Return. Bureau PMO, gespecialiseerd in het opzetten en begeleiden van SROI-trajecten, laat a.s. maandag de officiële contracten ondertekenen met de eerste kandidaten. 
 
Lees meer

Friso Oost bouwt NOM-modelwoning

18 dagen geleden

In Enschede heeft Friso Oost meegewerkt aan de verduurzaming van een huurhuis uit 1982. Deze woning van woningbouwcorporatie Domijn staat model voor andere sociale huurwoningen die energieneutraal gemaakt moeten worden. 

Lees meer

Metselkampioen 2018 in aantocht!

19 dagen geleden

Alweer voor de 66 ste  keer worden de Nederlandse Metselkampioenschappen gehouden. In de week van 11 t / m 13 april gaan in totaal twaalf getalenteerde vmbo-scholieren drie dagen metselen in het Friese dorp Grou. Het Wilhelminapark vormt dit jaar het strijdtoneel voor de driedaagse finale. Daar kan de finalisten niet alleen de titel van beste Nederlands metseltalent van 2018 winnen, maar ook de wisseltrofee, de 'Zilveren Troffel'.

Lees meer

Aangepaste bereikbaarheid Friso Almere

20 dagen geleden

Van 6 tot en met 26 april vinden er in de buurt van Friso Almere wegwerkzaamheden plaats. Er is in die periode een wegomlegging. De route naar het kantoor van Friso Almere wijzigt dan ook.

Lees meer

Friso bouwt energiezuinige vakantiewoningen in Akkrum

24 dagen geleden

In reactiepark Tusken De Marren wordt opnieuw flink gebouwd. Dit keer realiseert Friso Bouwgroep twee type energiezuinigie vakantiewoningen. Eerder realiseerde Friso al diverse recreatiewoningen op het vakantiepark.

Lees meer

Jurriens Noord blaast oud pakhuis nieuw leven in!

25 dagen geleden

De restauratie van het oude pakhuis aan de Noorderhaven in Harlingen is volbracht. Vandaag wordt het pakhuis officieel geopend en zijn belangstellende van harte welkom om een kijkje te nemen. Vanaf mei vorig jaar is Jurriëns Noord in opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser begonnen aan de restauratie van het 361 jaar oude pand.

Lees meer

Bewust Veilig trending op social media

27 dagen geleden

Op 16 maart werd de landelijke actiedag Bewust Veilig georganiseerd. Friso deed daaraan mee. De dag was een groot succes. Landelijk is op 4300 bouwplaatsen extra aandacht gegeven aan veiligheid op de werkplek. 

Lees meer