• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Interieur kerk Harkstede na bijna 90 jaar weer opgeknapt

9 dagen geleden

In opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken heeft Jurriëns Noord de restauratie van de kerk in Harkstede uitgevoerd. Onlangs werd het project opgeleverd. De laatste restauratie is al weer even geleden, namelijk 1933. Het uitgangspunt bij deze restauratie was het intern restaureren van metsel-, voeg- en stucwerk aan de wanden, vloeren, kerkbanken en het gewelf.

Lees meer

Monumentale woningen Houtlaan en Beter Wonen in de steigers

9 dagen geleden
Accolade's oudste woningen in Drachten worden flink aangepakt door Aannemingsmaatschappij Friso, onderdeel van Friso Bouwgroep uit Sneek. De 65 monumentale woningen uit 1920 waren de eerste sociale huurwoningen van Woningbouwvereniging Smallingerland, de voorloper van Accolade. Na de update zijn de woningen een stuk energetischer en hebben ze weer een frisse uitstraling.
Lees meer

Jouster Toer krijgt torenspits terug

20 dagen geleden

De Jouster Toer wordt in oude glorie hersteld. Dinsdag 15 september komt de gerestaureerde torenspits weer terug op de Hobbe van Baerdt Tsjerke. Zowel de torenspits als de ‘lantaarn’ zijn in opdracht van eigenaar Stichting tot Behoud van Rijksmonumenten en onder begeleiding van J.O.N.G. Architecten uit Lemmer gerestaureerd door Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) in Sneek. Aankomende periode vinden de afrondende restauratiewerkzaamheden aan de buitenkant van de toren plaats.

Lees meer

Informatiebijeenkomst nieuwbouwproject Moaihôf Drachten

22 dagen geleden
Op zoek naar een koopwoning op loopafstand van het centrum van Drachten? In de wijk De Bouwen realiseert Frisoplan 14 duurzame nieuwbouwwoningen. De woningen zijn in drie verschillende typen beschikbaar en zijn daardoor geschikt voor een brede doelgroep. Op donderdag 10 september a.s. wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd.
 
Lees meer

Nauwkeurig vakwerk in iconische watertoren Groningen

23 dagen geleden

In opdracht van Noorderring is Jurriëns Noord gestart met de voorbereidingen voor de restauratie van de Rijksmonumentale en iconische watertoren aan de Hofstede de Grootkade in Groningen. Het rijksmonument uit 1912 wordt volledig gerestaureerd en door Noorderring getransformeerd tot 12 appartementen, kantoren en een tentoonstellingsruimte. Een nauwkeurig klusje naar de hand van Jurriëns Noord.

Lees meer

Werp een blik in De Tiid op Open Monumentendag (12/09)

27 dagen geleden

Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolsward doet dit jaar mee aan Open Monumentendag op zaterdag 12 september. Om 09.40 uur zal Wethouder Mirjam Bakker de Open Monumentendag bij het voormalige stadhuis aan de Jongemastraat officieel openen. De werkzaamheden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Friso en Jurriëns Noord zijn nog in volle gang, maar de deuren van het historische deel van het gebouw gaan 12 september open voor publiek.

Lees meer >>

Lees meer

Jurriëns Noord restaureert en versterkt rijksmonumentale boerderij ‘Wester Enzeles’ Garrelsweer

28 dagen geleden

In opdracht van BAM Bouw en Techniek realiseert Jurriëns Noord de restauratie en het bouwkundig versterken van de rijksmonumentale boerderij ‘Wester Enzeles’ in Garrelsweer, Groningen. De vakmannen van Jurriëns Noord zijn onlangs begonnen met de restauratie- en versterkingswerkzaamheden.

Lees meer

Friso Civiel vervangt 80 jaar oude brug in Achlum

1 maand geleden

In opdracht van gemeente Waadhoeke (FR) werkt Friso Civiel momenteel aan een 80 jaar oude brug in Achlum. De brug over de Achlumervaart, die toegang geeft tot een woonwijk in het terpdorp is te smal voor het huidige verkeer. Ook voldoet de draagkracht van het brugdek niet meer aan de wettelijke eisen. Naar verwachting kan de brug medio oktober weer in gebruik genomen worden.

Lees meer

Friso en Houkesloot aanwezig op Werkfestival SWF

1 maand geleden

Ook dit jaar is Friso Bouwgroep weer van de partij! Net als vorig jaar staat Friso samen met dochteronderneming Houkesloot Toelevering en samenwerkingspartner Technopark op 19 september op het Werkfestival van Súdwest-Fryslân. Samen hopen ze werkzoekenden enthousiast te maken voor de bouw. Op dit moment telt Friso 25 openstaande vacatures. Het werkfestival voelde collega’s Tinus en Roy aan de tand over hoe het is om bij Friso te werken en waarom Friso meedoet aan het werkfestival.

Lees meer >>

Lees meer

Volop woonplezier in Waterrijk Workum

1 maand geleden

Op loopafstand van het stadscentrum van Workum werkte Friso afgelopen jaar aan de realisatie van Waterhof: een waterrijk nieuwbouwproject in de bestaande woonwijk Thomashof. De 16 twee-onder-een-kapwoningen van de eerste fase worden inmiddels bewoond. Net voor de bouwvak is de laatste vrijstaande woning verkocht.

Lees meer