• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Zorgboerderij Philadelphia klaar voor gebruik

1 uur geleden

In opdracht van Stichting Philadelphia Zorg werkte Friso Totaalbouw (onderdeel Friso Bouwgroep) afgelopen jaar aan de uitbreiding van de bestaande woon-zorgboerderij aan de Eastwei 4 in Oppenhuizen. Naar een ontwerp van architecten AchterboschZantman uit Leeuwarden is de huidige woon-zorgboerderij uitgebreid met twee nieuwe gebouwen. In de week voor kerst is deze fase van het project opgeleverd. In het nieuwe jaar wordt de oude woon-zorgboerderij nog aangepakt.

Lees meer

De Witte Olifant bijna klaar voor eerste (boor)paal

1 dag geleden

Medio november was het zover. De eerste concrete bouwbewegingen aan de Oostzijde van de Zaan in Zaandam waren een feit. Na de sloop (september 2017) heeft het project stilgelegen vanwege de bouwvergunning en de bezwaren. Inmiddels is de bouwvergunning verleend en is Aannemingsmaatschappij Friso volop gestart met de nieuwbouw. Op dit moment worden de nodige grondwerkzaamheden verricht en zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de fundering.

Lees meer

Friso Bouwgroep doneert aan KWF

6 dagen geleden
Op vrijdag 11 januari heeft Erik Zeilstra, namens Friso Bouwgroep een cheque van € 2.000,= overhandigt aan Ytina Schot en Harrie Boonstra, bestuursleden van KWF SudWest Fryslân. Het geld zal gebruikt worden voor onderzoek naar het genezen van kanker.
 
Lees meer

All electric woonproject Heerenveen bijna van start!

7 dagen geleden

In opdracht van WoonFriesland start Friso Bouwgroep binnenkort met de nieuwbouw van 52 all electric woningen in Heerenveen. De bouw en de installaties zijn al in augustus 2018 aan Friso gegund. WoonFriesland heeft van de voren de oude woningen gesloopt. Naar verwachting wordt in het eerste kwartaal van 2019 de eerste paal geboord.

Lees meer

Ode aan de vleermuis in Neede

9 dagen geleden

“De natuurlijke, sprookjesachtige omgeving, dat is de kracht van Natuurpark Kronenkamp in Neede”,  volgens Natuurpark Kronenkamp-bestuurslid Henk Bolster. Wat tot begin deze eeuw een rioolwaterzuivering was wordt door Friso Oost omgebouwd tot natuurpark waar beleving voorop en de vleermuis centraal staat. De vleermuis die al sinds jaar en dag in het DNA van menig Needenaar zit. 

Lees meer

Vrouwen in de bouw

9 dagen geleden

De bouw klinkt voor velen als een mannensector. Toch is het aantal vrouwen in deze sector flink gestegen.

Lees meer

High-tech onderzoeksgebouw NLR in gebruik

27 dagen geleden

In Marknesse doen zo’n 300 medewerkers van het NLR onderzoek om de lucht- en ruimtevaart duurzamer, veiliger, efficiënter en effectiever te maken. Sinds dit jaar is het NLR gevestigd in een nieuw, open gebouw vol met technische hoogstandjes. Projectleider Ronald Steenbruggen van Aannemingsmaatschappij Friso en NLR-projectleider Nieuwbouw en Renovatie Michel Brouwer   blikken terug op wat zij beiden een complex project noemen.   

Lees meer

1000-banenplan helpt werkzoekenden aan een baan

28 dagen geleden

Dankzij het 1000-banenplan kreeg Marco (28) een baan bij Jurriens Noord. Marco is een van de 150 mensen die omgeschoold is om gebouwen te herstellen in het aardbevingsgebied in Groningen.

Lees meer

Megaklus voor Friso Oost bij FrieslandCampina Borculo

28 dagen geleden

In opdracht van zuivelconcern FrieslandCampina werkt Friso Oost (vestiging Eibergen) momenteel aan de sloop van de gigantische schoorsteentorens van de fabriek nabij de hoek van de Needseweg in Borculo. Sinds vorige week staan er enorme kranen rondom de constructie. Dit is niet de eerste klus die Friso uitvoert voor FrieslandCampina. Al jarenlang is het bouwteam uit Eibergen verbonden aan de werkzaamheden bij de fabriek.

Lees meer

Bouwen aan fonkelnieuw stadsgezicht in Lochem

29 dagen geleden

In opdracht van Nystaete Group uit Oldenzaal is Friso Oost (vestiging Eibergen) deze week officieel gestart met de transformatie van de voormalige Rabobank op de historische Markt in Lochem. Friso heeft het zogenoemde ‘NyeMarkt’ project overgenomen van een failliete aannemer en zal het complete gebouw, bestaande uit 16 appartementen en winkel- en kantoorruimtes, naar verwachting in het najaar van 2019 opleveren.

Lees meer