• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

De bouw van De Wisseling in Stiens is gestart!

3 dagen geleden

Op woensdag 1 april is de eerste paal van De Wisseling in Stiens de grond in gegaan. Hiermee is de bouw officieel van start! Naar verwachting worden de woningen van fase 1 nog voor kerst 2020 opgeleverd.

Lees meer

Nieuwe trainer VC Sneek zal stijgende lijn vasthouden in nieuwe seizoen

5 dagen geleden

De coronacrisis houdt heel Nederland in zijn greep. Voor de sport geldt dat clubs hun deuren gesloten moeten houden. Helaas betekent dit ook dat het huidige competitieseizoen voor VC Sneek stil ligt. Hoe lang het gaat duren tot er weer gevolleybald kan worden is vooralsnog onbekend. Voor Henriëtte ter Steege, hoofdcoach van Dames 1, betekent dit dat het seizoen ook voor haar opzit. Haar opvolger, Jeffrey Scharbaai uit Delden, wordt het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer. Met de komst van Scharbaai hoopt VC Sneek dat de stijgende lijn zal standhouden.

Lees meer

Nieuwbouw 32 woningen Engelse Park Groningen

9 dagen geleden

In opdracht van Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij BV start Friso Bouwgroep dit jaar met de bouw van 32 woningen in het Engelse Park in Groningen. Het totale project bestaat uit 95 woningen waar Friso fase III gaat bouwen. Het project bestaat uit zes verschillende type woningen. Het ontwerp is van Bedaux de Brouwer Architecten BV BNA uit Goirle. Engelse Park wordt de ideale woonwijk tussen park en stad.

Lees meer

Hoogste punt voor nieuwbouw ‘De Tiid’ in Bolsward

15 dagen geleden

De werkzaamheden voor het Cultuur Historisch Centrum ‘De Tiid’ in Bolsward vorderen gestaag. Donderdag 19 maart stond de bouwcombinatie Jurriëns Noord en Aannemingsmaatschappij Friso samen met opdrachtgever Gemeente Súdwest-Fryslân stil bij het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw.

Lees meer

Antea Group neemt nieuwe vergaderaccommodatie in gebruik

18 dagen geleden

In opdracht van Antea Group realiseerde Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) de restauratie en verbouwing van rijksmonument Villa Woudoord in Heerenveen. Nadat het monumentale pand voor een langere tijd werd verhuurd heeft Antea Group het pand nu weer zelf in gebruik genomen. Na diverse verbouw- en restauratiewerkzaamheden is de villa onlangs opgeleverd en biedt het monumentale pand nu onderdak aan meerdere vergaderruimtes.

Lees meer

Nieuw gemaal voor gemeente Smallingerland

26 dagen geleden

In opdracht van Wetterskip Fryslân heeft Friso Civiel de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw gemaal in natuurgebied De Feanhoop. Het oude gemaal uit 1973 was toe aan vernieuwing en voldeed niet meer aan de huidige eisen. Het zogenoemde nieuwe Noordergemaal biedt nu volop ruimte voor vissen en droge voeten.

Lees meer

Bouwen en wonen op industrieterrein, gedurfd en geliefd

1 maand geleden

Medio november 2018 was het zo ver. De eerste concrete bouwbewegingen aan de oostzijde van de Zaan in Zaandam waren een feit. Na de sloop in september 2017 lag het project tijdelijk stil vanwege de bouwvergunning en de bezwaren. Inmiddels is het nieuwe wooncomplex klaar en zijn de woningen opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Wij blikken terug met architectenduo Johan Krol en Steven Brunsmann van Nunc Architecten.

Lees meer

Friso voert topsport uit bij ombouwen Jumbo Joure

1 maand geleden

In opdracht van RBM Retail werkt Friso Totaalbouw op dit moment in rap tempo aan de herinrichting van de Jumbo in Joure. In slechts 12 dagen tijd is de verouderde supermarkt straks volledig omgebouwd tot een supermarkt met nieuwe uitstraling. Collega Jantinus Schippers vergelijkt het met topsport. Wij waren benieuwd naar deze tak van Friso en vroegen hem naar het project. Lees meer >>

Lees meer

Friso bouwt 40 nieuwe appartementen in Almere Poort

1 maand geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling start Friso Bouwgroep eind maart met de bouw van 40 appartementen aan het Stationsplein in het Olympiakwartier in Almere Poort. Maandag 17 februari jl. werd het contract ondertekend. Het wooncomplex komt pal naast het Station Almere Poort te liggen en grenst aan het entreeplein tot de wijk. Naar verwachting wordt het gebouw mei 2021 opgeleverd. Lees meer >>

Lees meer

Verbetering 25 woningen Terschelling

1 maand geleden

In opdracht van WoonFriesland verbetert Aannemingsmaatschappij Friso 25 woningen aan het Kallandspad op Terschelling. Alle woningen krijgen nieuwe dakvensters, mechanische ventilatie en een nieuwe meterkast. Daar waar nodig krijgen de huurwoningen ook een nieuwe keuken en badkamer. Naar verwachting worden de woningen in juni 2020 opgeleverd. Lees meer >>

Lees meer