Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuw kantoorgebouw New Nexus in Haren behaalt BREEAM-certificaat Outstanding voor duurzame nieuwbouw

23 maart 2022

Nieuw kantoorgebouw New Nexus in Haren behaalt BREEAM-certificaat Outstanding voor duurzame nieuwbouw

Het nieuwe kantoorpand van New Nexus in Haren heeft de hoogste erkenning gekregen op het gebied van duurzame nieuwbouw. Daarmee voldoet het aan verschillende eisen op het gebied van energie, water, landgebruik en ecologie, transport, afval, vervuiling, gezondheid & comfort. De nieuwbouw is ontworpen door Codex Architectuurstudio uit Groningen en door Aannemingsmaatschappij Friso gebouwd. Het streven was om een volledig duurzaam gebouw neer te zetten dat opgaat in de omgeving en de natuur.

Bouwen volgens het BREEAM-keurmerk

Het gebouw is nu één van slechts vier nieuwbouw kantoren in de provincie Groningen met de ‘Outstanding’ score op de BREEAM duurzaamheidsladder. In de drie Noordelijke Provincies gaat het om slechts één van de acht. Bouwen volgens BREEAM-keurmerk is voor Friso een mooie manier om tijdens de bouw extra aandacht voor het milieu te hebben. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een manier om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.  Dit zowel tijdens de bouw als in het gebruik. Ook voor sloopprojecten is een BREEAM-certificaat beschikbaar. Friso heeft al meerdere projecten met het BREEAM-keurmerk gebouwd. Bijvoorbeeld de prestigieuze Energy Academy in Groningen (ook BREEAM-outstanding gecertificeerd).

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe kantoor biedt ruimte aan 100 werkplekken, maar het kantoor is zo gebouwd dat het bij verdere groei relatief makkelijk kan worden uitgebreid naar 300 werkplekken. Naast de werkplekken biedt het nieuwe pand ook ruimte aan een bedrijfsrestaurant en een fitnessruimte voor de medewerkers. Het verhaal achter dit bijzondere gebouw en de BREEAM-certificering werd met een knipoog vastgelegd in de video ‘Building the future’, gemaakt door The Brandwagon. In de video wordt uitgelegd wat er is gedaan om de duurzaamheidsambitie bij de bouw van het nieuwe kantoor waar te maken.

Meer lezen over dit project? Ga naar de projectpagina: New Nexus: thuisgevoel in nieuw kantoor