Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuw kantoorpand New Nexus opgeleverd

29 maart 2021

Nieuw kantoorpand New Nexus opgeleverd

Vanmorgen was de formele oplevering van het nieuwe kantoorpand van New Nexus in Haren. De nieuwbouw is in opdracht van van IT bedrijf New Nexus uit Tynaarlo gebouwd door Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen). Vanmorgen werden de sleutels overgedragen van het nieuwe kantoorpand.

Een 3d geprint beeldje

Vanmorgen kwamen de leden van het bouwteam samen voor de oplevering van het nieuwe kantoorpand. Iedereen van het bouwteam ontving van de opdrachtgever een 3d geprint beeldje van het gebouw. Op 4 februari 2020 werd de eerste paal geslagen. Nu, ruim een jaar later, is het energieneutrale pand opgeleverd. In de loop van 2021 betrekken de ruim 110 specialisten van New Nexus hun nieuwe thuis op het Nescio park.

Volgens de BREEAM-NL norm

De nieuwbouw is ontworpen door Codex Architectuurstudio uit Groningen. Het streven is om een volledig duurzaam gebouw neer te zetten dat opgaat in de omgeving en de natuur. Zo worden de richtlijnen van BREEAM-NL aangehouden, hét instrument om integraal de duurzaamheid van gebouwen te meten en beoordelen.

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe kantoor biedt ruimte aan ruim 100 werkplekken. Het van oorsprong Groningse bedrijf is momenteel gevestigd in het opvallende schipvormige gebouw bij de afslag Vries in Drenthe. Waar New Nexus begon met detachering van IT specialisten, zijn daar in de loop der jaren verschillende andere takken van sport bij gekomen. Zoals de ontwikkeling van software, mobiele apps en data oplossingen, maar ook project- en verandermanagement. Sinds de oprichting in 2007 is het bedrijf gegroeid naar ruim honderd medewerkers. Naast de werkplekken biedt het nieuwe pand straks ook ruimte voor een bedrijfsrestaurant en een fitnessruimte voor de medewerkers. Met het nieuwe pand wil New Nexus klaar zijn voor de toekomst. Het kantoor is zo gebouwd dat het bij verdere groei relatief makkelijk kan worden uitgebreid.

Betrokken partijen

Het project is als bouwteam aangenomen. De volgende partners zijn betrokken: