Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Circulaire school bouwen

Bouwen aan de toekomst is bouwen voor het onderwijs. Kinderen, jong en oud, moeten zich thuis voelen op school. Een comfortabel en prettig gebouw draagt daaraan bij. Licht, ruim en duurzaam is de trend als het gaat om scholenbouw. Een aantal van de scholen die wij de afgelopen jaren opgeleverd hebben zijn gebouwd volgens het principe van circulair bouwen. Dan is niet alleen de bouw energiezuinig, maar zijn ook duurzame, gerecyclede materialen gebruikt en wordt het gebouw duurzaam gebruikt.

Ontwerp van een school

Friso bouwde basisscholen, IKC’s, middelbare scholen en scholen voor HBO en MBO. Wat opvalt? Elke school is uniek en heeft daardoor een eigen uitstraling! Veel scholen worden in bouwteam gebouwd, maar meer en meer scholen bouwen we volgens de Design & Build-methode. Daarbij waren wij niet alleen verantwoordelijk voor de daadwerkelijke bouw, maar ook voor het ontwerp. De ervaring die wij hiermee hebben delen wij graag.

Verbouw school

Als een school uit haar jasje groeit is verbouw vaak een prima alternatief voor nieuwbouw. Ook kan het zijn dat een school verouderd is als het gaat om ventilatie en comfort. In die gevallen denkt Friso graag mee hoe een school goed en snel weer up to date én klaar voor de toekomst kan worden. Wij hebben schoolverbouwingen en –renovaties uitgevoerd terwijl de lessen gewoon doorgang konden vinden. Dat kan alleen door een goede samenwerking met opdrachtgever én een degelijke planning.

Terug naar overzicht

Projecten

Nieuwbouw Plus Ultra Groningen

Nieuwbouw Plus Ultra Groningen

Christelijke Hogeschool Aeres Dronten Uitbouw

Christelijke Hogeschool Aeres Dronten Uitbouw

Kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk nieuwbouw

Kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk nieuwbouw

Bekijk alle projecten